Header Ads

Messi 40 Yıllık Rekoru Tarihe Gömdü


Lionel Messi, rekorlarına bir yenisini daha ekledi. Arjantinli yıldız, aynı yıl 86 gol atarak Almanların ‘Bombacı’ lakaplı golcüsü Gerd Müller’in 1972’de ulaştığı 85 gollük başarıyı geride bıraktı.

İspanya liginde Barcelona dün akşam Real Betis’i deplasmanda 2-1 yendi. Katalan ekibinin iki golünde de süper yıldızı Messi’nin imzası vardı. Messi böylece 2012 yılında attığı gol sayısını 86’ya yükseltti. Arjantinli yıldız 16’ıncı dakikada attığı ilk golden sonra kulübü internet sayfasına “Bombacı Messi” başlığını attı. Lionel Messi’nin bu sayıyı daha da geliştirmesi muhtemel. Zira yıl sonuna kadar daha 3 resmi maç oynayacak.

Almanların ve Bayern Münih’in efsane ismi Gerd Müller, 1972’de, forma giydiği 60 maçta 85 gol atmıştı. Messi, pazar günü 65’inci maçını oynadı. Müller daha geçen hafta “Die Welt” gazetesine verdiği demeçte Messi hakkında “Onun adına çok seviçliyim. Kendisi şu anda dünyanın en iyi oyuncusu, onu izlemek heyecan veriyor” diye konuşmuştu. 67 yaşındaki efsane yıldız “Rekor şahsım adına çok şey ifade etmiyor. Ancak bu rekoru kırmayı hak eden biri varsa o da Messi’dir” demişti.


Messi bu sezon ligde 56, Şampiyonlar Ligi’nde 13, İspanya Kupası’nda 3, İspanya Süper Kupası’nda 2 ve Arjantin milli takımında 13 gol attı.

“Futbolun Picasso'su”

Messi pazar günkü maçla, aynı zamanda Barcelona’nın İspanya liginde en çok gol atan oyuncusu oldu. 25 yaşındaki yıldız 192 golle, Cesar Rodriguez’in rekorunu geride bıraktı. Rodriguez, 1939 ila 1955 yılları arasında Barcelona formasıyla ligde 190 gol kaydetmişti.

Dünya basınının bugüne kadar “Futbolun Picasso’su”, “başka gezegenden geldi” “Mesih" ve “Barça formalı tanrı” başlıklarını yakıştırdığı Messi, 2000 yılından beri Barcelona forması giyiyor. Bugüne kadar 3 kez Şampiyonlar Ligi şampiyonluğu, 5 kez İspanya ligi şampiyonluğu, 2 kez İspanya Kupası sevinci yaşayan Messi, 2008’de Olimpiyat zaferi yaşadı ve bugüne kadar 3 kez ‘Dünyada Yılın Futbolcusu’ seçildi.

Messi, Pele'nin 1958'de FC Santos ve Brezilya milli takımı formasıyla kaydettiği 75 golü kasım ayı başında geride bırakmıştı.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.