Header Ads

Ortega 35 yaşında Arjantin milli takımında..

Geçmişte Türkiye'de Fenerbahçe'de de forma giyen Daniel Ortega, 35 yaşında Arjantin milli takımına dönüyor. Arjantin Teknik Direktörü Diego Maradona, takımının 30 Eylül'de Yeni Zelanda'yla oynayacağı maçın kadrosunda Ortega'nın da olacağını söyledi. Daniel Ortega da tıpkı Diego Maradona gibi futbolculuk kariyeri boyunca birçok kişisel sorunla yüzleşmiş, uzun süre alkol tedavisi görmüştü. Ortega, Maradona'nın son açıklamasının ardından, "Çok mutluyum. Yeniden Arjantin forması giymek bana çok iyi gelecek" dedi. Daniel Ortega; 1994, 1888 ve 2002 dünya kupalarında Arjantin forması giymişti. 
Daniel Ortega
Bu turnuvalardan 1994'tekinde, Diego Maradona da Ortega'yla birlikte Arjantin takımında yer almıştı. Ortega Arjantin'in Newell's Old Boys ve River Plate takımlarında parladıktan sonra İspanya'da Valencia, İtalya'da Sampdoria ve Parma, Türkiye'de de Fenerbahçe forması giymiş, daha sonra ülkesine dönmüştü. Daniel Ortega halen yine River Plate'de forma giyiyor. 
Arjantin grubunda 4. sırada
Arjantin kıtası Güney Amerika'da 2010 Dünya Kupası eleme grubunda Brezilya, Şili ve Paraguay'ın ardından dördüncü sırada. Diego Maradona'nın takımı 5 Eylül'de sahasında ezeli rakibi Brezilya'yla, bu maçtan dört gün sonra da deplasmanda Paraguay'la karşı karşıya gelecek. 
Arjantin, 5. sıradaki Ekvador'un sadece iki puan önünde. Latin Amerika'dan sadece dört takım doğrudan Dünya Kupası'na katılıyor.Eleme grubunda beşinci sırada yer alan takımsa, Dünya Kupası'na katılabilmek için play-off maçı oynamak zorunda. Arjantin zorlu maçları öncesi son hazırlık maçını Çarşamba günü Moskova'da Rusya'yla yapacak. Diego Maradona Yeni Zelanda karşısında ise milli takım kadrosunda sadece Arjantin liginde oynayan futbolculara yer verecek.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.