Header Ads

Rezerv Lig ve Jay Simpson..

Arsene Wenger oyuncusunu tebrik ediyor. Oyuncu Jay Simpson. Nedeni ise Lig Kupası'nda Wigan'ı 3-0 mağlup ederken 2 gol atması .(diğeri Vela'dan) Kasım 27'de 20. yaşına giriyor. A takımda olmayan Simpson Rezerv takımda yer alıyor. Wenger onu ve diğer rezerv takımının oyuncularından bazılarını Lig Kupası kadrosuna alıyor. Simpson ilk kez Arsenal formasını Arsenal'ın Sheffield United'ı 6-0 yendiği Lig kupası maçında geçen ay giymiş. Aslında Simpson yaşında A kadroda yer alan oyuncuları var Arsenal'in ama yaşı daha yeni 20 olacak birçok yetenekli futbolcuyu içinde barındıran bir takımın da herkese belirli ölçülerde şans vermesi gerekiyor. 
İşte Rezerv Lig de buradan çıkıyor. Rezerv Lig futbol takımlarının kendi bünyesinde oluşturdukları Akademilerdeki oyunculardan oluşuyor. Akademi demek eğitim ve diğer sosyal aktivitelerin planlandığı ve icara edildiği yer demek. 9-18 yaş arasındaki oyuncular bu akademilerde yetişiyor. Futbol takımında ise 17 ile 19 arasında değişen oyuncular yer alıyor. Ligde şu an 9 takımı bulunuyor. Lider Aston Villa (Aston Villa takımının başarılı orta saha oyuncusu Barry buradan yetişme), Portsmouth, Chelsea, Stoke City,Tottenham,West Bromwich ve Fulham diğer lig ekipleri. Takımları genellikle 2 haftada 1 karşılaşıyor. Ayrıca Federasyon Gençlik Kupası'nda da mücadele ediyorlar. Simpson örneğinde olduğu gibi çeşitli kerelerde de A takımın formasını giyiyorlar. Tabii ki bütün rezerv oyuncuları A takıma geçemiyor. Bu da bir hakikat fakat eğer orada iyiseniz mutlaka kendi takımınızda ya da başaka bir Premier Ligi ekibinde oynuyorsunuz. Arsenal de bu takımların önderlerinden. 
Genç yaşta oyuncuların gayet medeni bir ortamda eğitimlerini de aksatmadan ve para da kazanarak geleceğin önemli bir futbolcusu olarak yetiştirilmeye çalışıldığı yerler olarak Rezerv Lig örnek bir lig oluşumu.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.