Header Ads

İngiltere Futbolunda Homofobiye Karşı Kampanya

Homofobi karşıtı kampanya başlatan İngiliz Futbol Federasyonu, konuyla ilgili yeni bir film yayınladı.

Filmde üç eski futbolcu Brendon Batson, Futbol Federasyonu kupasını kazanan John Scales ve Reading kaptanı Ady William rol alıyor.

Wembley Stadyumu'ndaki soyunma odalarında çekilen 30 dakikalık filmde, eşcinsellere karşı ayrımcılık ile ilgili bir tartışma yürütülüyor.

Futbol'da Homofobiye Karşı kampanyası bünyesinde eşcinsel örgütleriyle birlikte etkinlikler de düzenlenecek.

Futbol Federasyonu, geçen yıl homofobi konusunda bir yönetmelik yayınlamış, Premier Lig'de oynayan 20 futbol kulübü de metnin altına imza koymuştu.

Federasyon Başkanı David Bernstein İngiltere'de son dönemde gündeme gelen ırkçılık karşıtı kampanyalara göndermede bulunarak, futbol camiasının bu tür sorunlara karşı kolektif olarak harekete geçtiği zaman etkili olabildiğini gösterdiğini söyledi.

Bernstein ayrıca, "Futbolun herkese açık olmasını sağlamak ve homofobik ve transfobik tutumları oyundan temizlemek gibi kolektif bir sorumluluğumuz var." dedi.

İçişleri Bakanlığı altındaki Eşitlik Bakanı Lynne Featherstone dünya çağında büyük ilgi ve hayranlık uyandıran İngiltere futbolunun çok ciddi hoşgörüsüzlük ve ayrımcılıkla da karşı karşıya kaldığını söyledi.

haber: bbc türkçe

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.