Header Ads

İran'da asi bir futbolcu: Ali Karimi

Ali Karimi İran'ın en ünlü futbolcusu ve İran makamlarıyla başı ilk kez belaya girmiyor.  Geçen yıl İran'daki muhaliflerin simgesi yeşil pazubendi taktığı için milli takımdan yasaklanmıştı. Şimdi de Ramazan ayında antrenmanda bir şeyler yiyip içtiği için kadro dışı bırakıldı.

Ancak Karimi'nin destekçileri İranlı yıldızın yeniden kadroya alınması için kampanya başlattı. Facebook'ta oluşturulan gruba 40 bin kişi üye oldu. Sonunda da bu çabalar sonuç verdi ve kulübün yöneticilerinden Devrim Muhafızları'nın üst düzey komutanlarından biri tarafından alınan kadro dışı kararından vazgeçildi.

Ali Karimi İran'ın Manchester City'si olarak düşünülebilecek Steel Azin kulübünün kadrosunda. Büyük paralar harcanarak oluşturulan bir yıldızlar topluluğu olan bir takım Steel Azin. Karimi de, bir kaç hafta önce oynanan Tahran derbisi öncesinde kulübün taraftar çekmek için yürüttüğü kampanyayı kaynak israfı olarak nitelemişti. Ertesi gün kulüp Karimi'nin, herkesin önünde antrenman sırasında orucunu bozduğu için kadro dışı bırakıldığını açıkladı.

Karimi'nin durumunda en garip unsur, Devrim Muhafızları'ndan bir komutanın kulüp yönetiminde olması. Ali Karimi'nin kadro dışı bırakılmasından sonra İran futbolunun önde gelen isimlerinin de aralarında bulunduğu çok sayıda kişi kendisini desteklemek üzere öne çıktı. Çok sayıda futbolcu da, yalnızca Kerimi'nin değil, başkalarının da gün içinde bir şeyler yiyip içtiklerini, başka türlü futbol oynamanın imkansız olduğunu söylediler.

Karimi Güney Kore'ye karşı oynanan Dünya Kupası eleme maçında yeşil pazubentle sahaya çıkmıştı. Bazı futbolcularla birlikte bu eylemi gerçekleştiren Karimi, o maçtan beri milli formayı giyememişti. Asya'nın Maradonası olarak anılan Karimi'nin futbol tekniği de sıra dışı. Şampiyonlar Ligi'nde oynayan ilk ve tek İranlı. Ayrıca Bayern Münih adına gol de atmıştı bu turnuvada.
kaynak: BBC

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.