Header Ads

Bülent Uygun: İstanbul'da Laila Karakolda Ayna!

Sivasspor teknik direktörlüğü yaptığı dönemde Süper Lig'de bazı takımların şike yaptığını ima ederek "5 yerim 7 yerim 6 yemem; 7 yerim 9 yerim ama 8 yemem" cümlesini kuran Bülent Uygun'un şike davasından kaç sene yiyeceği merak ediliyor. Hal ve hareketleriyle, ettiği beylik laflarla pek çok futbolseverin antipatisini kazanan Uygun, özellikle Sivasspor ile yakaladığı çıkış sonrası medyayı kullanarak gerçekleştirdiği milliyetçi-muhafazakar kesime 'selam çakan' söylemleriyle hatırlanıyor.

O Şimdi Mahkum
Fenerbahçe'deki futbolculuk döneminde attığı her golden sonra tribünlere koşarak 'asker selamı' vermeyi ülke siyasetine bir gönderme bağlamında uygun gören Uygun, teknik direktörlük günlerinde ise milliyetçiliğinin yanına ağır bir din sosu da katmıştı. Öyle ki, geçtiğimiz sezon maç sonrası basın toplantısına 'selamın aleyküm' diye girecek kadar şoven, yine Sivasspor'un Süper Lig'deki geçmiş başarısı sırasında işin sırrını kendince özetleyen 'İstanbul'da Laila; Sivas'ta la ilahe illallah" cümlesini kuracak kadar pervasızlaşmıştı.

Öte yandan, taraftarına ve sevenlerine 'maneviyat' aşılamayı pek seven Uygun'un ismi bugüne kadar pek çok etik ve yasadışı kirli işlerle birlikte anıldı. Örneğin; Eskişehirspor'u çalıştırdığı dönemde talimatlara aykırı olarak, futbolcu menajerliği yaptığı suçlaması ile PFDK'ye sevk edilmişti! Yeraltı dünyasının bilindik bir ismiyle olan samimiyeti ise cabası. Bülent Uygun, Sedat Peker'e ait "ozturkler.com" adlı bir internet sitesine köşe yazarı olmuştu. Veli Küçük sitenin açılışında ‘Türk birliği mutlaka tecessüs edecektir. Asil Türk milletinin yolu Tanrı Dağları’ndan, Ergenekon'dan geçecek. Globalleşmeye ve Avrupa Birliği'ne karşı değiliz. Ancak onurluca girmek istiyoruz. Yalvarmayacağız’ diye konuşmuştu. UyguN, son yaşanan şike olaylarında ise tutuklu yargılanacak. Uzun lafın kısası, o 'Asker Bülent' şimdi mahkûm.

Ego Patlaması
Bülent Uygun, Sivasspor ile yakaladığı başarılı grafik sonrası 'işin sırrı'nı Hikmet Karaman vari '3-5-2 dili'yle değil de kendine has üslubuyla açıklıyordu. Ligde hiçbir takımın kendileri gibi olmadıklarını anlatan Uygun, yaşayan efsane basketbol insanı Aydın Örs ile sık sık görüşüp basketboldaki savunma taktiklerini futbola uyarladığıyla böbürleniyordu.

Uygun kendi yarattığı dahiyane(!) sistem için 'huni sistemi' diyordu. Uygun bununla da kalmamış ve Arsenal'in Fransız teknik direktörü Arsene Wenger'e Sivas'tan hodri meydan demişti: "Arsenal teknik direktörü Arsene Wenger, 1 milyar dolarlık takıma sahip olacak ve gelecek sivasspor'u 3-0, 4-0  yendiği zaman dünyanın en büyük hocası olacak. Gelsin, Sivasspor ile beraber Arsenal'i 3-0, 5-0 yensin o zaman ben ona dünyanın en büyük hocası diyeyim. Buraya gelsinler, çalışsınlar da onları o zaman göreyim."

yazı: kemal ılıkkan/birgün

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.