Header Ads

AKP'nin futbol iktidarı..

AKP, gerek yerel, gerekse ulusal iktidarını kullanarak futbola da iyiden iyiye rengini vermeye başladı. Şu an, AKP'ye yakın Süper Lig kulüplerinin ya da yönetimlerinin oranı bir hayli fazlalaştı. Bilindiği gibi Ankaraspor'dan sonra Ankaragücü de Gökçekler üzerinden iktidara yanaştı. İBB, uzun süredir başkanıyla birlikte AKP'nin en sağlam kalelerinden birisi. Kasmpaşa'yı saymaya gerek yok. Keza Kayserispor... Kayseri'nin, Mehmet Topuz'u ille de Fenerbahçe'ye vermek istemesi, büyük ihtimalle her iki takımın Başbakan'a çok yakın olmasından kaynaklandı. Fenerbahçe Başkanı Aziz Yıldırım da Asbaşkan Nihat Özdemir de sık sık İktidar’la iş yapıyorlar. Nihat Özdemir'in sahibi olduğu Limak İnşaat, Türkiye'deki en önemli kamu ihalelerini alan bir kaç firmadan birisi. Duble yollardan, havaalanlarına, hidroelektrik santrallarından, gaz dağıtım hatlarına kadar, pek çok alanda önemli ihaleler alıyor.
AKP kendisine yan çizen kulüplere ise acımıyor. 2006’da Denizlispor'lu yönetici Turan Özen, Futbol Federasyonu yönetim kuruluna seçildi. Özen, dönemin başkanı Haluk Ulusoy'un ekibindeydi. Bu durumu beğenmeyen AKP'li Denizli Belediye Başkanı, desteğini çekerek kulübü ekonomik krize soktu.
Denizlispor Başkanı Ali İpek, Özen’in Ulusoy başkanlığındaki TFF yönetimine seçilmesi nedeniyle, Belediye Başkanı Nihat Zeybekci’nin desteğini çektiğini söyledi. İpek, kulübe maddi kaynak sağlamak için bastırılan ve 2 milyon YTL’lik bölümünün Denizli Belediyesi’ne verildiği yardım pullarının geri alındığını belirterek, ‘Biz, kongrede delegeleri Zeybekci ile yaptık. Ayhan Bermek’in, seçimi bizim oylarımız sebebiyle kaybetmesi söz konusu değildir` dedi.
Ellerini çeksinler. Son yerel seçimlerde, Antalya'nın CHP'ye geçmesi ise Antalyaspor'un kümede kalmasını tehlikeye sokmuştu. Herkes AKP'nin Antalya'dan intikam almak için takımı küme düşüreceğini konuşuyordu. Teknik Direktör Mehmet Özdilek bu iddiaların doğruluk payı olduğunu şu sözlerle dile getirdi:
''Biz Antalyaspor olarak küme de düşeriz, kümede de kalırız.. Ama bunun mertçe olması lazım.. Siyasetin spora karışmaması gerekiyor. Burada bir yılın emeği var. Aslında bu söylentilerin doğruluk payı geçen hafta Ankaraspor karşılaşmasında ortaya çıktı. O maçta penaltımız ve golümüz verilmedi.. Biz cumartesi akşamı Ankaragücü önüne çıkacağız ve mertçe mücadele edeceğiz. Lütfen siyasiler bu işe karışmasın. Ellerini, ayaklarını spordan çeksinler.''

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.