Header Ads

Futbol Federasyonu'ndan 'Güneydoğu açılımı!!'

Önce haberi bir okuyalım:

Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ'un Harp Akademileri'ndeki 'Türkiye halkı' açılımını yaptığı ezber bozan konuşmasının ardından Başkanvekili Lutfi Arıboğan'dan da Futbol Federasyonu'nun 20 milyon euroluk 'Güneydoğu açılımı' geldi. Skytürk'te AKŞAM Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni İsmail Küçükkaya'nın hazırlayıp sunduğu 'Düşünce Kulübü' programında soruları cevaplayan Arıboğan, futbolun dünya üzerindeki sosyal problemlere Birleşmiş Milletler'den daha etkin bir çözüm aracı olduğunu söyledi. 


İşte Küçükkaya'nın soruları ve Arıboğan'ın cevaplarıyla federasyonun geliştirdiği 20 milyon euroluk Güneydoğu açılımının detayları:

İsmail Küçükkaya: Genelkurmay Başkanı İlker Başbuğ Güneydoğu meselesi hakkında konuştu ve gerçekten iddialı birtakım önemli açılımlar da yaptı. Biz biliyoruz ki futbol bölgede çok seviliyor. Oraya yönelik bir çalışmanız sizin de var mı? Hani zaman zaman bir hikaye çıkar oradan. Hani Diyarbakır hikayesi çok önemlidir. Bir Vanspor olmuştu. 

Lutfi Arıboğan: FIFA'nın dünyaya verdiği mesajlardan bir tanesi futbolun Birleşmiş Milletler'den daha etkin olarak dünya üzerindeki sosyal problemlere çözüm aracı olduğudur. Bunu bütün toplantılarımızda bize empoze ederler. Tabii Türkiye'de hepimizin kabul edeceği, gelir adaletsizliğinden başlayarak birçok konuda yaygınlaşabilecek bir Güneydoğu sorunumuz var. O konuda hem Genelkurmay Başkanlığımız hem hükümetimiz hem de devletimiz çok önemli çalışmalar yapıyor. FIFA'nın mesajlarını kendimize örnek alarak Türkiye'nin Güneydoğu sorununa en önemli çözümü Futbol Federasyonu olarak bizim üreteceğimizi iddia ediyoruz.  

İ.K.: Nasıl? 

L.A.: Avrupa Birliği fonlarından 

20 milyon euroluk bir fon gerçekleştirmenin son aşamasındayız. 20 milyon euronun 15 milyonunu AB'den alacağız, 5 milyon euroyu da federasyon olarak biz bu bütçeye dahil edeceğiz. Doğu ve Güneydoğu'da gelişmemiş bölgelerimizde, futbol sahaları olmayan yerlerde futbol sahaları yaparak, zaten Türkiye sathında gerçekleştirdiğimiz eğitim hamlemizi orada futbolu yaygınlaştırarak devam ettireceğiz. Bu da Güneydoğu'daki çocuklarımız için, ailelerimiz için çok önemli sosyal bir motivasyon olacak. Bunun hakikaten Türkiye'nin hem sporuna hem ekonomisine hem de sosyal hayatına özellikle Doğu ve Güneydoğu'da çok önemli bir katkısı olacak diye düşünüyorum. 

Görüşme deavm ediyor ama buraya kadar söylenenlerle yetinelim. Şu bir gerçek ki eğer siz futbol takımlarını halkın takımı değil de devletin takımı yaparsanız, devletin her kademesinin desteği ile takımlara her türlü (lige çıkarmak ve birilerinin lige çıkmasını engellemek gibi) yardımı yaparsanız ve artık vakıa olan Kürt sorununa hala daha 'Güneydoğu Sorunu' derseniz olmaz kardeşim olmaz. Böyle açılımlarla olmaz. Önce o insanların ne olduğuna dair kendi kimliklendirmenizden vazgeçeceksiniz sonra da bırakacaksınız kendi takımlarını kendileri desteklesinler. Devletin açılımlarının ne kadar da samimiyetten uzak olduğunu ve yöre halkının bunlara seçimlerde gereken tepkiyi verdiğini görmedi mi bizim TFF'ciler?

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.