Header Ads

Beckhamlaşan Ronaldo: Egoizm gölgesi altında yaşamak..

Cristiano Ronaldo'dan bahsediyorum. Fotoğraf Manchester United'ın UNICEF ile olan yeni işbirliği için düzenlenmiş olan akşam yemeği öncesinde çekilmiş. Barcelona'dan sonra United da dünya için birşeyler yapma peşinde. Ronaldo ise dünya için değil de kendisi için birşeyler ve daha çok şeyler alma peşinde. Dünyanın en iyi futbolcusu 2008 ödülleri denen aslında özünde sakat olan bir yarışma hakkında açıklamalar yapmış Ronaldo. Beyimize göre bu ödülü kendisi almalıymış ve bunun için de herşeyi yapmış bu sene. Ayrıca bunun yanında rakibinin olmadığını Kaka, Messi ve Ronaldinho gibi oyuncuların ise 'iyi' oyuncular olduğunu söylemiş. Tırnak içinde söylenenin vurgusu bir küçümsemeyi getiriyor.
United ile olan başarıları ile gözü kamaşmış olan Ronaldo'nun içine düştüğü ego çukurundan seslenmiş sanki. Kulüpler düzeyinde başarılı olabilmeye dayalı ödülün evet en büyük adaylarından biri o ama Portekiz milli takımında ne kadar başarılı olduğu, ne kadar bir takım oyuncusu olup takımını sürüklediği aşikar Ronaldo'nun. Zaten serbest vuruşlarında gösterdiği kabadayı duruşları, stadlardaki dev ekranlara nasıl göründüğüne bakmak için uzun uzun bakmalar şişik bir egonun ilk işaretçileriydi. Ayrıca diğer futbolcuları küçümsemesi onun ne kadar da zayıf bir kişiliğe sahip olduğunu gösterir. Sahalarda ve saha dışlarında centilmen futbolcu olmanın ne demek olduğunu bilmeyen birisi olduğunu da açık etmiş böylece. Kendisini var eden takımının diğer oyuncularından da kendisini bu ölçüde soyutlamasına da şaşmalı. 23 yaşında olan Ronaldo'dan ise henüz 20 yaşında olan Barcelona'nın ve Olimpiyat madalyası sahibi Arjantin'in yıldızı Messi bu ödülü daha da hak ediyor böylece. En azından o kimseyi aşağılamıyor. Ronaldo giderek Bechamlaşarak endüstrinin hizmetine kendisini adasın; zaten bu hırslı ve açgözlü yapIsıyla da tam sistemin adamı.

3 yorum:

  1. cahilce bir yazı zira Beckham asla megaloman bir oyuncu olmadı. hala daha değil. kendi deyimleriyle; tam bir "down to earth" dür david. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım.

    YanıtlaSil
  2. beckhma değil de bu adam gerçekten tam "dangalak."
    keşke türkçe'mişzdeki şu güzel kelimeyi birisi ona ingilizce söylese.

    YanıtlaSil
  3. "cahilce bir yazı zira Beckham asla megaloman bir oyuncu olmadı. hala daha değil. kendi deyimleriyle; tam bir "down to earth" dür david. bilgi sahibi olmadan fikir sahibi olmamak lazım."

    diyen arkadaşadır sözüm;
    beckham bok ise cristiano ronaldo da aynı bokun mavisidir! ikisi arasında hiç bir fark olmadığı gibi, ikiside ibnenin önde gidenidir.

    YanıtlaSil

Blogger tarafından desteklenmektedir.