Header Ads

Maradona ve Rolls Royce..


Diego Armando Maradona hep asi,huysuz ve rahatsız bir futbolcuydu. Tabi Pele'den daha fazla hayranlık uyandırmasının nedenlerinden birkaçı da bu asla. Pele gibi imajını kapitalist sistem üzerinden maddiyata tahvil etmemiştir Arjantinli. Daima serseri kılığındadır, yer yer anarşist ruhludur. Sosyalisttir ve kimilerince 'deli bu adam!' söylemlerine rağmen inançlı sosyalisttir. 
Neyse ondan sıklıkla bahsedeceğiz blogda. Paşamız Arjantin'in başına geçtikten sonra Mourinho basın toplantılarında daha atak olmalı. Bizden söylemesi. Maradona şu aralar İngiltere'de. Gelecek İskoçya maçında takımının başında olması bekleniyordu zaten. Liverpool'lu Mascherano ve United'lı Tevez'i de ziyaret edip hasbihal edeceklermiş. 
İngiltere'de bir açıklama yapmış Maradona: 'Arjantin kirli bir Rolls Royce'a benziyor.' 
Kapitalizmle arası iyi olmadığını Castro ve Chavez ile olan ahbaplığından da iyice bellediğimiz Maradona, İngiliz burjuvazisinin aşırı lükse hayranlığının en önemli göstergelerinden olan bu arabalara atıfta bulunurak beni şaşırttı doğrusu. Belki de İngilizlerin analadığı dilden konuşmak istemiştir ya da başlı başına bir ticari marka olan 'Arjantin'in başına geçerken ideolojiyi biraz rafa kaldırmak gerekli' diye tembihlenmiştir.
Maradona bu, hiçbiryere sığmaz. Umarım Rolls Royce'un içindekiler 'eski kafalı' sürücüyü yolun yarısında bırakmazlar.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.