Header Ads

Makul Taraftar Olmayacağız!

Taraftar gruplarından, Altay YSKA, Beleştepe, Boranlar, Buca İstasyon, Dersimspor, Dev Nurtepeliler, Forza Livorno, Halkın Takımı, Sol Açık FenerbahCHE, Şimşekler, Tek Yumruk, Ya Basta! Viva Göztepe, "sporda şiddeti ve düzensizliği önleme yasası"na tepki gösterdi.

Açıklamada, "Egemenlerin normaline karşı anormal olmayı tercih ediyoruz ve endüstriyel futbolun makul taraftarı olmaktansa makul taraftar olmayacağımızı yineliyoruz" denildi.

"Önce şehirlerimizi, sonra mahallelerimizi, sonra da ruhlarımızı ve oyunlarımızı işgal ettiler" denilen açıklamada, 'sporda şiddeti ve düzensizliği önleme yasası' denilen düzenlemenin, makul taraftar yaratmayı amaçladığı belirtildi.

Endüstriyel futbolun patronlarının yasanın kendilerine vuran yerlerini Meclis'te değiştirerek, kendilerini temize çıkardığı kaydedilen taraftar grubu açıklamasında, "Çünkü futbolun sahipleri onlardı. Futbol endüstrisinin patronlarıydılar onlar, tüccarlarıydılar... Bizler ise onlar için sadece satın alanlarız; maç bileti satın alan, forma satın alan ve onlara sonsuz destek olan. Bunları yaptığımız sürece onlar için bir tehlike değil, hatta kar tablolarındaki iştah kabartan verileriz. Ama sesimiz biraz çıktığında, kendimiz olmak isteğimizde düzeltmek için Meclise sundukları yasa bize tüm şiddetiyle uygulanmaktadır" denildi.

Makul taraftar olmayacaklarını ifade eden taraftar grupları açıklamalarında şu ifadelere yer verdi: "Bizi oyunun dışında bırakmaya çalışırlarken, bizi normalleştirmeye çalışırlarken ve bizi endüstriyel futbolun makul taraftarları yani müşterisi yapmaya çalışırlarken hangi takımın taraftarı olduğumuzun ve sevgimizin renklerinin bir önemi yok. Çünkü onlar renk, arma ve sevda ayrımı yapmıyorlar. Bizim için kutsal olan, onlar için rantsal olmaktadır.

Futbola ve tribünlerimize sahip çıkma kararlılığında olan biz emekten yana taraftar gruplarının tüm baskılara, engellere ve yasaklara karşın son sözü direniş, isyan ve mücadele olacaktır. Hangi tarafta olursak olalım, hangi armaya aşık olursak olalım bizi ve tribünlerimizi tehdit eden her türlü baskı ve yasaklara karşı dayanışma içinde tek vücut olacağımız bilinmelidir.

Bu oyunun ve taraftarı olduğumuz takımların gerçek sahipleri olarak haykırıyoruz; egemenlerin normaline karşi anormal olmayi tercih ediyoruz ve endüstriyel futbolun makul taraftari olmaktansa makul taraftar olmayacağimizi yineliyoruz."

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.