Header Ads

Transfer mağdurları..

Profesyonel liglerde olduğu gibi amatörlerde de 1 Ocak’ta ara transfer dönemi başlıyor. Ancak amatörde transfer çok farklı. Bir futbolcu bir sezon boyunca ancak bir takımda oynayabiliyor. Mesela İstanbul Süper Amatör Küme’de ilk yarı sonunda umduğunu bulamayan bir futbolcunun 1 Ocak’ta takım değiştirme şansı yok. Bazıları hocanın veya yönetimin kaprisi nedeniyle kadro dışı bırakılmış durumda, bazıları sezon başı verilen sözlerin tutulmaması nedeniyle çok zor durumda ama yapacakları hiçbir şey yok. Ya paşa paşa kulübün istediği gibi oynayacak ya da gelecek sezona kadar oturacaklar.
Hep amatör, amatör diyoruz ancak Türkiye Futbol Federasyonu’nun koyduğu kurallar profesyonel ligden bile sert. Daha önce de yazdık, amatör liglerde her takımda 30 yaş üzeri yalnızca ikişer futbolcu oynayabiliyor. Zaten U13-U19 arası altı kategoride gençler oynayabiliyor, ama 30 yaş üstü futbolcuların gidebilecekleri fazla yer yok. Sayın federasyon yetkilileri düşünmüyorlar mı acaba şu anda sürekli sayısını artırdıkları lisanslı futbolcular 30 yaşını geçince ne yapacaklar diye?
Bazı futbol adamlarımız da diyor ki, “30 yaşını geçen adam kadroya giremiyorsa oynamasın zaten...” Bu o kadar yanlış bir düşünce ki. Amatör küme ne için var zaten? Halı sahalar da var elbette ancak kulüp ortamını, rekabet duygusunu herkesin yaşamaya hakkı vardır. Bırakın icabında x Mahallesi’nin takımı 30 yaş üstü futbolcularla çıksın sahaya, kime ne zararı var? Bu takım şampiyon oluyorsa gençlerin ayıbıdır!
Peki kimler transfer olabilecek bu 1 Ocak’ta? Parası olan amatör kulüpler, profesyonelden amatöre futbolcu döndürecekler. İkinci ve üçüncü ligde kadroya giremeyen isimler büyük paralara iddialı takımlara gelecek. Ayrıca geçen sezon başka bir takımda oynayıp bu sezon şimdiye kadar hiçbir takımda forma giymemiş, iki veya daha fazla yıldır futbol oynamadığı için eski lisansı düşen veya hiç futbol oynamamış isimler de istedikleri kulüplerle anlaşma imzalayabilecekler. Amatör kümede beğenilen futbolcular da profesyonel kulüplerle anlaşacak.
Bir futbolcuya en azından bir kereye mahsus amatörden amatöre transfer yapabilme hakkı verilmeli. Bu işten ekmeğini kazanmaya çalışan ve şu anda mağdur olan o kadar çok amatör futbolcu var ki. TFF’nin yeni bir düzenlemeye giderek bu futbolculara el uzatması gerekli.

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.