Header Ads

Derbi akşamında Sami Yen dört defa kırmızı..

İşte derbinin en ilginç karesi... Türk futbolunun ‘Milli değerler’i birbirini yiyor, Brezilyalı yıldızlar ‘günbatımı’nı izler gibi takılıyor.
Derbinin tek tatlı tarafı, ezeli rakiplerin klasik formalarını kuşanmış olmalarıydı. Boş geçecek görünen sezonun acısını birbirlerinden çıkarmaya azmetmişçesine haşindi takımlar. Birçok oyuncu, hiddetli ve kötü niyetliydi aynı zamanda. Kick-box pozisyonu aldılar, bilek biçtiler, takallüs etmiş çehrelerle, gözlerini belerterek rakiplerine ve hakemlere höykürdüler. Doğan Babacan’a gitmeye gerek yok, bir Cüneyt Çakır, bu maçın 60. dakikasına varmadan her iki takımın personel sayısını tek haneli rakamlara düşürürdü. Fırat Aydınus ise yatıştırıcılığı abarttı, sarhoşları idare etmeye çalışan bir meyhaneci gibi davrandı. Neticede, ‘Maç karakolda bitti’ mecazı gerçek oldu, 90+’da olaylar Türk Ceza Kanunu’nun 456. maddesinde düzenlenen ‘kasten müessir fiil’ aşamasına geldi. İtiş kakış, yumruk... Dört kırmızı kart. 
Lugano ve Emre Aşık zaten her maçta ‘şartlı salıverilmiş’ statüsünde değerlendirilebilecek sabıkalılar... Semih Şentürk, baştan itibaren en kötü niyetlilerden biriydi ve o dakikaya kadar sahada kalmayabilirdi. Gecenin futbol oynamaya çalışan ender şahsiyetlerinden Arda’nın bu vakaya karışması, üzücü. Oysa, Emre ve Sabri maçı ‘sağ salim’ tamamladılar. Sabri tahrikçi, Emre can-ı gönülden tahrike açık; mükemmel bir ikili. Milli takımın değişmez elemanları - biri kaptanı!

FOTOĞRAF: SALİH ZEKİ FAZLIOĞLU / AA

Radikal/14-04-2009

Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.