Header Ads

Hataylı hakemlerden mezhepsel ayrımclıık iddiası..

Hatay'da görevli hakemler 'Alevi kökenli' oldukları gerekçesiyle kendilerine haksızlık yapıldığını iddia etti. Futbol Federasyonu Merkez Hakem Kurulu (MHK) Üyesi ve Akdeniz Bölge Sorumlusu Adnan Şeker, federasyona, görevlendirmede mezhep ayrımcılığı yapıldığı iddiasıyla mektup gönderen 12 hakemin bu girişimlerini toplu eylem yapmak olarak değerlendirerek, bunun hem kendilerine, hem Hatay’a hem de hakemliğe zarar verdiğini söyledi. 
Hatay’dan aralarında klasman hakemlerinin de bulunduğu 12 kişinin, Alevi kökenli oldukları gerekçesiyle kendilerine görevlendirmede haksızlık yapıldığı iddiası üzerine Şeker, kente gelerek araştırma yaptığını kaydetti. 

Şeker, şöyle devam etti: “Alevi kökenli 12 futbol hakemi, federasyona, siyasi partilere, başbakan ile cumhurbaşkanına bile imzalı dilekçe göndererek, mezhep ayrımcılığı nedeniyle kendilerine eşit koşullarda görev verilmediğini iddia etmişler. Mektup gönderen hakemler, toplu eylem yaptıkları gibi kendilerine, Hatay’a ve hakemliğe zarar vermişlerdir. Hakemin yönettiği maçlardan aldığı nota, çaldığı düdüğe, özel yaşamına göre değerlendirme yaparız. Kişilerin mezhebi bizi ilgilendirmez.’’

Kafalarda kalan soru işaretleri:

Dilekçenin altına imza koyan hakemlerin çoğunun eğitim seviyesinin yüksek olması. (Yani Cahil ve dolmuşa gelecek insanlar değil) 
İHK Başkanı Ali Kozan ve Kurul Üyesi Cuma Koçak’ın Alevi hakemlerinin klasman düşeceği ve yerlerine kendilerine yakın hakemlerin çıkacaklarını söylemesi doğru mu?  Eğer doğru ise MHK bunu etik olarak doğru buluyor mu? Görevden almayı düşünüyorlar mı? 
Antakya belediye başkan adayı Lütfü Savaş'ın yeğeni Mustafa Savaş'ın askerden daha yeni gelmesine karşın kısa sürede kaç tane maç almıştır! Bu baş döndüren maç trafiğinin altında yatan gerçek nedir? 
Söylemlerinde İHK’nun haklı olduğunu düşünen MHK Üyesi Adnan Şeker bu olayın burada kapandığına inanıyor mu? Eğer Alevi hakemler hatalı ise hakemler için yaptırım düşünülüyor mu? Yok, konu çok hassas bunu bir defa es geçelim, olay kapansın mı deniliyor? 

Hakemlik camiası Türk Futbol Hakemliği tarihinde ilk defa böyle hassas konu ile karşı karşıya kalıyor. Buradan alınacak bir karar geleceğe ışık tutacaktır. Kamuoyu bu konuda alınacak kararı dört gözle beklemektedir.Hep beraber bekleyip göreceğiz… Hatay hakemlerinin aldıkları amatör maç sayıları aşağıda gösterilmiştir.Kırmızı olarak işaretlenenler dilekçeye imza atan hakemlerin maç sayılarıdır.

Kaynak: Hatay ASKF/Radikal/Taraf/13-03-2009


Hiç yorum yok

Blogger tarafından desteklenmektedir.